Kerstboom Raadhuisplein wordt wensboom

Kerstboom Raadhuisplein wordt wensboom

24-11-2017, 08:00 | Barneveld | Door: Jannes Bijlsma – Redactie Barneveldse Krant | Foto: Erik van ‘ t Land

Het was altijd ‘gewoon’ een kerstboom, de den die jaarlijks op het Raadhuisplein in Barneveld wordt geplaatst. Deze december is het tegelijk ook een wensboom. Op initiatief van Lotte en Marlijn Kalweit maken alle Barnevelders kans om hun wens in een kerstbal te laten graveren en die te laten ophangen in deze boom, die een stuk kleurrijker wordt dan in voorgaande jaren.

Lotte wonen al jaren in Barneveld. Lotte woont bovendien achter het Raadhuisplein en kijkt dus ook al lang over de boom uit. ,,De boom was niet versierd. Er zaten altijd wel wat lampjes in, maar ik vond dat de boom wat meer mocht sprankelen.”

KLEURRIJKER De dames – die vorige maand samen het architectuur- en interieurbureau Kalweit + Kalweit openden aan de Amersfoortsestraat – vinden dat de boom een stuk kleurrijker kan. ,,We namen contact op met Jan Joosten van de Barneveldse Middenstandsvereniging, die gaat over de boom. We legden hem ons idee voor en hij werd gelijk enthousiast.”

Dat idee was om de boom te versieren, onder meer met berkenhouten kerstballen. ,,Het moet een echte Barneveldse wensboom worden. Een botanische boom, waarbij we gebruik maken van natuurlijke materialen. Inwoners kunnen hun wensen voor de wereld of hun omgeving aan ons doorgeven, waarop wij die wens in de houten kerstballen laten graveren. Het zijn ronde, tweedimensionale plaatjes van drie millimeter dikte. Een Barnevelds bedrijf gaat die plaatjes snijden en graveren. Ook komen er versieringen in de vorm van een kip in. Verder denken we er nog over om besjes in de boom te hangen, zodat er vogeltjes op de boom afkomen.”

STARTMOMENT De nieuwe kerst/wensboom wordt op 6 december geplaatst op het Raadhuisplein. Wie zijn of haar wens in die boom terug wil vinden, moet die snel insturen. ,,We gaan de eerste honderd inzendingen gebruiken voor de wensboom”, aldus Marlijn. ,,Uit die honderd gaan we de vijf mooiste wensen selecteren. De bedenkers daarvan mogen hun eigen wens zelf in de boom ophangen, als een soort startmoment voor de boom.”

Inzendingen kunnen worden opgestuurd naar wensboom@kalweit-kalweit.nl. De wensen mogen niet langer zijn dan 140 karakters. ,,Dat is zo lang als een twitterbericht”, voegt Marlijn toe. ,,Dan is het goed leesbaar op de kerstbal.”

Related Blogs