Zussen openen architectuur- en interieurbureau

24-10-2017, 15:56 | Redactie Barneveldse Krant

BARNEVELD Lotte en Marlijn Kalweit openen deze week in Barneveld Kalweit + Kalweit, een nieuw bureau voor architectuur en interieur. Lotte als architect en Marlijn als interieurontwerper.

,,Het pand aan de Amersfoortsestraat, bij de meeste Barnevelders bekend als de voormalige groentewinkel van ‘Vita Nova’, is kort geleden volledig door ons gerenoveerd. Het oude monumentale woonhuis met winkelruimte heeft vele functies gehad. Op de huidige plek van het kantoor werden voorheen piano’s en later bloemen verkocht. Nu wordt het onze werkplek, wij verheugen ons erop”, zegt Lotte Kalweit enthousiast.

COMPLEET PAKKET Lotte woont met haar vriend in Barneveld. Ze studeerde bouwkunde aan de HTS in Rotterdam en Architectuur aan de TU in Delft. De afgelopen jaren heeft ze als zelfstandige tal van projecten ontworpen en begeleid, waarvan het pand aan de Amersfoortsestraat een mooi voorbeeld is. Marlijn, woonachtig in Bussum, heeft de hogere hotelschool in Maastricht afgerond en is aan de Erasmus Universiteit opgeleid tot bestuurskundige. Ze heeft een aantal jaren in de publieke sector gewerkt, maar omdat interieur eigenlijk altijd al haar passie was heeft ze de opleiding architectuur en interieur gevolgd. ,,Samen kunnen we nu een compleet pakket aanbieden: buiten- en binnenhuis architectuur.”

BOOMHUTTEN BOUWEN De zussen hadden naar eigen zeggen al jong een passie voor bouwen. Marlijn: ,,Samen bouwden we boomhutten in de tuin. Lotte dacht het ontwerp uit en deed het timmerwerk, ik was van de afwerking en maakte er een gezellig restaurantje van. Daarnaast veranderden we wekelijks onze slaapkamers. Er was altijd wel weer een andere indeling te bedenken die we nog niet hadden uitgeprobeerd. We vinden het geweldig dat we van deze passie nu ons werk kunnen maken.”

CREATIEVE OPLOSSINGEN Kalweit + Kalweit ontwerpt en begeleidt de bouw en inrichting van woningen en bedrijfspanden in de regio Barneveld, maar ook daarbuiten. ,,Wij zijn dol op mooie doordachte ontwerpen, vlotte interieurs en we zijn goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Daarnaast hebben we oog voor presentatie en een goede kennis van de horecasector. Werken met verschillende stijlen zien we als een uitdaging. We brengen mensen graag op nieuwe ideeën en laten ze weer met een frisse blik naar hun woning of bedrijfspand kijken. Vaak kan er meer dan men denkt.”

Meer informatie via www.kalweit-kalweit.nl

Related Blogs